Caravan financiering

Het verkennen van pittoreske dorpjes en het overnachten midden in de natuur, biedt een ongeëvenaard gevoel van vrijheid. Dankzij dit gevoel is het reizen met een caravan de afgelopen jaren in populariteit gestegen. Het is dan inmiddels ook geen verrassing meer dat veel Nederlanders ervoor kiezen om op kampeervakantie met de caravan te gaan.

Dit type vakantie combineert namelijk het plezier van kamperen met een vleugje luxe, waardoor de caravan voelt als een tweede thuis. Maar, zoals voor elk tweede huis, is er een financiële investering nodig. Met behulp van een lening kun je jouw droomcaravan financieren, zodat je binnenkort al op avontuur kan gaan!

Een caravan is een flinke investering

Wanneer je overweegt om een caravan aan te schaffen, dan weet je als geen ander dat dit net als een auto een flinke investering is. De aanschafprijs van een caravan begint bij enkele duizenden euro’s voor een tweedehands exemplaar. Houd er wel rekening mee dat een gebruikte caravan mogelijk meer onderhoud vraagt. Voor een nieuwe caravan beginnen de prijzen bij ongeveer €10.000, en afhankelijk van jouw wensen kan dit bedrag flink oplopen.

Ongeacht jouw keuze, staat de aanschaf van een caravan bekend als een grote uitgave. Het liefste betaal je jouw droomcaravan uit eigen zak, maar het kan gebeuren dat je hiervoor onvoldoende financiële middelen hebt. In dit geval is het mogelijk om een caravan occasion te financieren bij een kredietverstrekker. Bij Strating Caravans werken wij met het CaravanDreams concept.

Wat is het CaravanDreams concept?

Wij begrijpen dat je wellicht niet weet wat het CaravanDreams concept betekent. Zeker als dit de eerste keer is dat je een caravan gaat kopen. Met dit speciaal concept voor kampeerliefhebbers zorgen we ervoor dat je investeert in een caravan die perfect aansluit bij de huidige behoeften van jouw gezin. Natuurlijk wil je na de investering, in de toekomst, ook financieel in staat kunnen zijn om eventuele wensen voor vervanging te realiseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de aanschaf van een kleinere caravan met een compacte indeling wanneer jouw kinderen niet langer meereizen. Om dit mogelijk te maken voor iedere kampeerliefhebber, is het CaravanDreams concept ontstaan. Via dit concept is het mogelijk om de totale investering in jouw caravan, inclusief de accessoires, te laten financieren tot een bedrag van maximaal €75.000.

Caravan lening afsluiten bij Strating Caravans

Heb je in onze showroom jouw droomcaravan gevonden? En wil je hiervoor een caravan lening afsluiten? Dan gaan we graag samen met je in gesprek om jouw persoonlijke situatie te bespreken. Op die manier komen we te weten wat de verwachte gebruiksduur van de caravan is en welk bedrag je aan het einde van deze periode beschikbaar wilt hebben om aan jouw vervangingsbehoeften te voldoen.

Op basis van deze informatie berekenen we onder andere welk bedrag je maandelijks opzij moet zetten om jouw toekomstige vervangingsplannen te kunnen realiseren. Hierbij gaat het om zowel de reservering voor toekomstige vervanging als de rente die maandelijks in rekening wordt gebracht na het afsluiten van de lening. In feite koop je dus een caravan op maandelijkse afbetaling.

Tip: maak alvast een berekening van jouw maandbedrag.

Gemakkelijk een caravan met financiering kopen

Wil jij binnenkort genieten van een avontuurlijke kampeervakantie, maar heb je een caravan lening nodig? Dan verwelkomen we je graag in onze showroom. Samen nemen we graag al je wensen en behoeften door om jouw droomcaravan te vinden. Hierbij maakt het niet uit of je voor een nieuwe caravan of een tweedehands model kiest, want voor iedere caravan is financiering mogelijk. Zodra je een caravan hebt gekozen, kijken we graag wat jouw maandlasten worden. Op die manier kun je binnenkort al genieten van jouw zorgeloze kampeervakantie!